Selfless by Hyram Retinol & Rainbow Algae Serum | Recenzija


Beauty / Tuesday, July 12th, 2022

Selfless by Hyram je kozmetički brend lansiran prošle godine, a u središte stavlja održivost i učinkovitu njegu kože. Njegov osnivač je Hyram Yarbro, popularni skincare youtuber, a brend je nastao u suradnji s The Inkey List. Dobila sam priliku isprobati nekoliko proizvoda ovog brenda, a prvi koji ću recenzirati je serum s retinolom Retinol & Rainbow Algae.

Selfless by Hyram Proizvodi

O proizvodu

Selfless by Hyram Retinol & Rainbow Algae Serum je obnavljajući noćni serum koji djeluje na ublažavanje hiperpigmentacija, dajući koži glađi, ujednačeniji izgled.

Sadrži 2% inkapsuliranog kompleksa retinola koji pomaže zagladiti kožu i ujednačiti ten. Inkapsulirani retinol sadrži čisti retinol i pomoćne sastojke koji poboljšavaju njegovu stabilnost, upijanje i čine ga nježnijim. Ovaj proizvod sadrži 0,2% čistog retinola. Inkapsulacija omogućuje sporije otpuštanje retinola, što smanjuje mogućnost iritacije, pa su ovakvi proizvodi idealni za početnike i osobe s osjetljivom kožom.

Retinol spada u retinoide, derivate vitamina A, koji su među malobrojnim sastojcima koji mogu ublažiti postojeće znakove starenja i djelovati preventivno na nastanak novih. Retinol se koristi u anti-age njezi budući da ublažava fine linije i bore, djeluje na hiperpigmentacije i čini kožu glađom i čvršćom. Budući da je Hyramova publika uglavnom mlađa, ovaj serum sadrži nisku koncentraciju retinola i prvenstveno je namijenjen ublažavanju hiperpigmentacija pa ne treba očekivati rezultate koje daju proizvodi s većom koncentracijom retinola ili drugih retinoida, osobito na zreloj koži i koži s izraženijim znakovima starenja. Ipak, može biti idealan za početnike bez obzira na godine i osobe s osjetljivom kožom koje loše podnose veće koncentracije aktivnih sastojaka

Selfless by Hyram Retinol & Rainbow Algae Recenzija

Serum je obogaćen hidratantnim sastojcima kao što su skvalan i glicerin.

Sadrži  2% traneksamične kiseline, relativno novog sastojka u kozmetičkim proizvodima, koji može pomoći ublažiti hiperpigmentacije te je nježan za kožu. Više o traneksamičnoj kiselini možete pročitati u ovom postu

Ekstrakt algi također pomaže kod hiperpigmentacija i pridonosi ujednačavanju izgleda kože.

Ne sadrži parfem.

Kako koristiti

Selfless by Hyram Retinol & Rainbow Algae serum se koristi u večernjoj rutini. Može se nanijeti na suhu kožu nakon čišćenja lica (4-5 kapljica). Možete koristiti i lagani hidratantni serum prije njega, a rutinu završiti hidratantnom kremom. Može se koristiti svaku večer, no ako prvi puta koristite retinol, najbolje je uvoditi ga postepeno, koristeći ga 2 do 3 puta tjedno, a zatim češće ako ga koža dobro podnosi.

Potrebno je izbjegavati područje oko očiju. Iako se retinol može koristiti u kombinaciji s proizvodima koji sadrže AHA i BHA kiseline, to nije preporučljivo početnicima i osobama s osjetljivom kožom. Ako već koristite neki proizvod s AHA ili BHA, možete ga koristiti svaki drugi dan ili nekoliko puta tjedno, a ostale dane koristite retinol.

Tijekom dana obavezno nanosite kremu s visokim zaštitnim faktorom. Iako ovo pravilo vrijedi i inače, neovisno o tome koje sastojke koristite, iznimno je važno kada koristite sastojke koji izazivaju osjetljivost na sunce poput retinola i AHA kiselina

Selfless by Hyram Retinol and Rainbow Algae Serum Recenzija

Moje iskustvo

Budući da godinama redovito koristim proizvode s retinoidima, zapravo nisam imala velika očekivanja od ovog proizvoda i nisam bila sigurna hoću li uopće vidjeti ikakve rezultate. No, ovaj serum me vrlo brzo pozitivno iznenadio. Već u prvom tjednu korištenja primijetila sam da mi koža ujutro izgleda glađe i sjajnije. Prvih nekoliko tjedana korištenja ovog seruma nisam koristila druge aktivne sastojke kako bih bolje vidjela njegov učinak. Primijetila sam i da prištići brže prolaze, kao i mrlje koje ostaju nakon njih.

Serum ima laganu, ugodnu teksturu koja se brzo upija. Iznimno je nježan i nije mi izazvao iritacije niti isušio kožu.

Selfless by Hyram Retinol & Rainbow Algae serum preporučila bih prvenstveno početnicima s retinolom koji će vjerojatno vidjeti najveću razliku njegovim korištenjem. Također, dobar je odabir i za osjetljivu kožu, ali i ostale tipove kože koji žele nježan proizvod za ublažavanje hiperpigmentacija i poboljšanje teksture kože. Nisam sigurna kakav bi anti-age učinak imao ovaj serum, prvenstveno na ublažavanje bora, no mogao bi biti dobar uvod u proizvode s višim koncentracijama retinola ili drugih retinoida.

Dolazi u količini od 30 ml, a cijena je 29 eura. Može se kupiti na službenom web shopu brenda Selfless by Hyram te na Cult Beauty. Pri naručivanju s obje stranice nema carine i dodatnih troškova.

Sastojci

Aqua (Water/Eau), Squalane, Triolein, Glycerin, Glyceryl Oleate Citrate, Tranexamic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Magnesium Aluminum Silicate, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Phospholipids, Retinol, Sodium Gluconate, Citric Acid, Sodium Citrate, Ethylhexylglycerin, Cystoseira Tamariscifolia Extract, Tocopherol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.