The Ordinary 100% Plant-Derived Hemi-Squalane – Recenzija


Beauty / Saturday, July 20th, 2019

Skvalan je jedno od najboljih ulja za njegu kože – lagane je teksture, neće začepiti pore niti ostaviti masni osjećaj na licu, a mogu ga koristiti svi tipovi kože. The Ordinary skvalan jedan je od mojih omiljenih proizvoda za njegu kože, a ovaj popularni brend odnedavno nudi i verziju s još lakšom teksturom, pod nazivom 100% Plant-Derived Hemi-Squalane Hemi-Squalane. Morala sam isprobati i ovu verziju, a u nastavku pročitajte više o ovom proizvodu i kakav je u usporedbi s običnim skvalanom!

Hemi Squalane

O proizvodu

The Ordinary 100% Plant-Derived Hemi-Squalane je proizvod namijenjen hidrataciji kože, a može se koristiti i za njegu kose. Djeluje kao odličan emolijens koji omekšava kožu i sprječava gubitak vlažnosti kože. Biljnog je porijekla te se dobiva fermentacijom šećerne trske i srodnih biljaka. Kao i obični skvalan, nije komedogen.

Zbog male molekularne težine, Hemi-Squalane se lakše razmazuje u odnosu na obični skvalan i ostavlja iznimno lagan osjećaj nakon nanošenja, poput suhog ulja, pa je pogodan i za korištenje na kosi.

Kako koristiti

Ovaj proizvod možete koristiti kao zadnji korak u njezi kože,nakon seruma, a prije kreme sa zaštitnim faktorom. Pomoći će koži zadržati vlažnost, osobito ako koristite serume s hijaluronskom kiselinom koji ponekad mogu isušiti kožu. Također, možete pomiješati nekoliko kapljica s hidratantnom kremom za dodatnu njegu.

Zbog lagane, nemasne teksture može se koristiti i za njegu kose, nanoseći nekoliko kapljica na vlažnu ili suhu kosu.

Prijedlog rutine: Na čistu kožu nanijeti hidratantni tonik, na još vlažnu kožu nanijeti serum s hijaluronskom kiselinom te sve zaključati s hidratantnom kremom i nekoliko kapljica ovog proizvoda.

Moje iskustvo

Originalna verzija The Ordinary skvalana ima laganu teksturu u odnosu na većinu ulja, no nije potpuno nemasna. U usporedbi s njim, Hemi-Squalane ima mnogo lakšu, gotovo vodenastu teksturu koja se trenutačno upija, a na koži ostavlja svilenkasti osjećaj poput suhog ulja.

Hemi-Squalane_Recenzija_1

Kao i obični skvalan, pruža hidrataciju, omekšava kožu, daje zdravi sjaj te mi nije začepio pore. Ipak, zbog bogatije teksture, skvalan mi djeluje hranjivije pa je bolji izbor za zimu i suhu kožu, dok je Hemi-Squalane odličan izbor za ljeto i masnu kožu.

Osim za njegu kože, Hemi-Squalane mi se pokazao i kao odličan proizvod za njegu kose. Imam suhu kosu pa nakon pranja obavezno koristim proizvode koji će mi zagladiti kosu i dati joj sjaj. Uglavnom koristim Briogeo Rosarco Milk Leave-In conditioner koji omekšava i zaglađuje kosu, a Hemi-Squalane mi daje gotovo isti efekt. Koristim ga po dužini kose i na vrhovima te nimalo ne masti kosu, već ju ostavlja glatkom i sjajnijom. Ako ne volite ulja za njegu kose ili izbjegavate silikone, svakako preporučujem da isprobate ovaj proizvod!

Hemi-Squalane najpovoljniji je The Ordinary proizvod, a cijena je 3,60 eura za 30 ml.

Recenziju The Ordinary skvalana možete pročitati ovdje.

Sastojci

C13-16 Isoparaffin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.