Balea sprej za lice s aloe verom – Recenzija


Beauty / Wednesday, September 18th, 2019

O proizvodu

Balea sprej za lice s aloe verom sadrži 94% aloe vere (iz soka i koncentrata) te koži pruža trenutačnu hidrataciju, a može se koristiti i za umirivanje kože nakon sunčanja.

Aloe vera je čest sastojak proizvoda za njegu kože, poznat po svojem umirujućem, antioksidativnom i hidratizirajućem djelovanju. Ovaj sprej sadrži i glicerin i pantenol koji također doprinose hidrataciji, a pantenol pomaže obnoviti kožu. Ne sadrži ulja i alkohol, no sadrži parfem koji može iritirati osjetljivu kožu.

Balea sprej za lice s aloe verom

Kako koristiti

Sprej je potrebno ravnomjerno raspršiti po licu s udaljenosti od 15 cm. Može se koristiti kao hidratantni tonik koji će koži vratiti vlažnost nakon čišćenja lica ili tijekom dana za osvježenje. Ako koristite serum ili kremu s hijaluronskom kiselinom, nanesite ih dok je koža još vlažna od spreja kako hijaluronska kiselina ne bi na sebe vezala vlagu iz kože i tako ju isušila.

Moje iskustvo

Sprej dolazi u plastičnoj bočici s raspršivačem, u količini od 100 ml. Raspršivač je najveći nedostatak ovog spreja, budući da proizvod ne izlazi kao fina maglica, već na koži ostavlja mjehuriće koji izgledaju kao sapunica. Iako je parfem pretposljednji na popisu sastojaka, sprej ima izrazito intenzivan miris.

Ovaj proizvod koristila sam prije seruma s hijaluronskom kiselinom te ga nisam raspršivala po licu, već bih izlila manju količinu u ruke te ga lagano utapkavala. Brzo se upija, pruža dovoljno hidratacije i daje lijepi sjaj koži, no ostavlja ljepljivi osjećaj. Nisam primijetila umirujuće djelovanje, već sam nekoliko puta primijetila crvenilo i peckanje.

Balea sprej za lice djelovao mi je vrlo obećavajuće zbog visokog udjela aloe vere, no nije me oduševio te ga ne bih preporučila, osobito ako imate osjetljivu kožu.

Cijena proizvoda je 17,90 kuna, a može se kupiti u dm-u.

 Sastojci

AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-4 CAPRATE, POLYGLYCERYL-6 CAPRYLATE, PANTHENOL, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, PARFUM, POTASSIUM SORBATE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.