Olival Professional Hidro Tonik | Recenzija


Beauty / Thursday, September 9th, 2021

O proizvodu

Olival Professional Hidro Tonik je tonik koji hidratizira kožu, uravnotežuje pH i ublažava utjecaj tvrde vode na kožu. Mogu ga koristiti svi tipovi kože, a osobito je pogodan za kožu sklonu dehidraciji. Hidro tonik je pH optimiziran tako da “prati” prirodno blago kiseli pH kože. Kod narušene zaštitne barijere kože zbog toga je moguća pojava laganog peckanja koja nestaje uz korištenje tonika i daljnju pravilnu njegu kože. Znakovi narušene barijere mogu biti akne, dehidracija, svrbež, ljuskavost i peckanje, a može se pojaviti kod svih tipova kože zbog, između ostalog, korištenja agresivnih proizvoda za čišćenje lica, visokokoncentriranih proizvoda s kiselinama ili vremenskih prilika.

Sadrži humektanse, sastojke koji na sebe vežu vodu i tako hidratiziraju kožu. Među njima je betain, aminokiselina koja štiti i hidratizira kožu. Njegova posebnost je što je osmolit, sastojak koji pomaže stanicama da se prilagode dehidraciji ili višku vode. Tako osmoliti, osim što privlače vlagu, doprinose i uravnoteženoj hidrataciji kože

Olival Professional Hidro Tonik također sadrži glicerin te ekstrakt aloe vere i ružinu vodicu, koji imaju i umirujuće djelovanje. Beta-glukan i alantoin pomažu umiriti, zaštititi i obnoviti kožu. Ekstrakt biljke grmaste glavulje (Globularia Alypum Leaf Extract) djeluje protuupalno te umiruje osjetljivu kožu. [1]

Ne sadrži alkohol i parfem.

Olival Professional Hidro Tonik Recenzija

Kako koristiti

Nanesite tonik na lice i vrat, kao prvi korak nakon čišćenja, te nastavite njegu serumom, kremom i/ili uljem. 

Ako koristite serum s hijaluronskom kiselinom, nanesite ga dok je koža još vlažna od tonika. Nakon toga bi bilo idealno nanijeti hidratantnu kremu s emolijensima i okluzivima (npr. maslaci, ulja i silikoni) koja će pomoći koži da dulje zadrži vlažnost.

Ako koristite proizvod s AHA ili BHA kiselinama, prvo nanesite njega na suhu kožu nakon čišćenja, a zatim tonik i ostatak rutine.

Olival preporučuje korištenje Hidro Tonika nakon eksfolijacije proizvodima kao što je Mikroeksfolijant (recenzija) i prije nanošenja seruma bogatih hijaluronskom kiselinom kao što je Hijaluron hidrator 4H (recenzija). Za sve tipove kože, uključujući osjetljivu.

Olival Professional Hidro Tonik

Moje iskustvo

Olival Professional Hidro Tonik koristim oko 3 mjeseca, prije seruma s hijaluronskom kiselinom i ostatka rutine. Također ga volim koristiti nakon maski s glinom i AHA kiselinama, budući da djeluje umirujuće i vraća vlažnost koži. Iako nema dodanih parfema, ima ugodan, blagi miris. Trenutačno osvježava kožu i hidratizira, uz umirujući učinak. Kod nekih tonika u spreju sam osjetila peckanje i svrbež nakon nanošenja, što kod ovoga nije slučaj te nisam imala nikakvih problema. Pumpica odlično raspršuje proizvod i za cijelo lice su dovoljna 3 do 4 pritiska. Jedini nedostatak je što se pumpica povremeno zaglavi, iako je u početku savršeno radila. No, ovo je možda greška kod samo nekih pakiranja i neće me odvratiti od ponovne kupnje. 

Tonik je korak koji nije nužan u njezi kože, no može znatno pomoći njezinom zdravlju, osobito ako ste skloni dehidraciji. Ponuda hidratantnih tonika u našim drogerijama još je uvijek vrlo skromna, pa je Olival Professional Hidro Tonik vjerojatno jedan od najboljih proizvoda koje možete pronaći, a uz to je i cjenovno pristupačan i dolazi u praktičnom pakiranju.

Cijena Olival Professional Hidro Tonika je oko 40 kuna, a dolazi u pakiranju od 150 ml.

Sastojci

Aqua, Butylene Glycol, Betaine, Glycerin, Beta-Glucan, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Phytic Acid, Rosa Damascena Flower Water, Allantoin, Globularia Alypum Leaf Extract, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.